Opret ApS – billig stiftelse af selsskab eller gør-det-selv.

Mange går sikkert med en drøm om at stifte eget firma og når du endelig har taget skridtet om at gøre det, står du nu i et nyt dilemma, hvordan? Før i tiden ville du nemt kunne have gjort det selv ved stiftelse af et IvS, men dette er ikke længere muligt. Din bedste mulighed er derfor gået fra at stifte et IvS til ApS. Før i tiden skulle du ligge 50.000 kr. i indskud, men dette er nu nedsat til 40.000 kr, hvilket gør det billigere for dig.

Hvorfor vælge stiftelse af et ApS?

Siden at du ikke længere har mulighed for stiftelse af et IvS vil det billigste og bedste alternativ i de fleste tilfælde være at stifte et ApS. Medmindre du ønsker at blive børsnoteret er det tæt på ingen grunde til at stifte et A/S kontra ApS. Ved stiftelse af ApS vil du blive mødt med den mindst komplicerede virksomhedsstruktur og ende med at kunne placere dine penge på din kerneforretning istedet for unødvendige revisor omkostninger. Som nyopstartet er dette præcist hvad du ønsker som nyudklækket iværksætter.

Få hjælp til at opret ApS.

Mens at det er muligt at oprette et ApS, også kaldet Anpartsselskab, selv, anbefales det man får hjælp fra en advokat. På denne måde er du sikker på at få den rette juridiske rådgivning samt at være sikker på at alt er gjort korrekt overfor myndighederne. Når du skal oprette et ApS har du brug for at udarbejde forskellige dokumenter som skal opstilles efter strikse krav som er fastsat af myndighederne. Ved at få hjælp fra en advokat til at opret ApS vil du kunne sætte denne process på autopilot. De klarer alle dokumenter fra stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog samt registrerer dig korrekt inde hos Erhvervsstyrelsen.

Hvad skal jeg bruge til at stifte et ApS

For at opret et ApS skal du ind på Virk.dk og registrere det hos Erhvervsstyrelsen. Når du har færdiggjort din registrering vil du blive givet et CVR-nummer som du vil være et unikt ID for netop din virksomhed.

Det lyder let, men for at komme helskindet igennem denne process skal der oprette forskellige dokumenter.

Følgende dokumenter skal laves for at oprette et ApS:

Stiftelsesdokumentet: kan man se som beviset for at du som ejer ønsker at oprette virksomheden. Det indeholder forskellige oplysninger omkring ejeren/erne af selskabet, selskabsformen for virksomheden, i dette tilfælde ApS, samt hvilket indskud du skyder i virksomheden. Bemærk her at de 40.000 kr blot er et minimum og før i tiden var dette en sats på 150.000 kr. Derfor kan du sagtens hæve dit indskud i hvad end du føler for.

Vedtægter: Indeholder andre hovedinformation omkring selskabet. Dette er bla. selskabets navn, formål, anparter og regnskabsår m.m. Det er også i dette dokument hvor der vil blive afsat regler for hvordan generalforsamlingerne skal afholdes. Dette er blot et udkast til regler, men man vil kunne tilføje flere underpunkter ved udarbejdelse af dokumentet.

Klik for at anmelde guiden
[i Alt: 0 Gennemsnit: 0]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *