Vidensbase & Artikler

Få mere ud af dine onlinemøder

De fleste af os har måske efterhånden vænnet os til at mange møder holdes online, frem for fysisk. Og for mange kan dette faktisk være en fordel, da online møder sparer en masse tid. Som selvstændig er din tid en af dine stærkeste ressourcer, og derfor har mange selvstændige hyldet den store ændring af arbejds- og mødekulturen der blev tvunget ned over os pga. corona-epidemien.

Der er dog en grund til at de fleste foretrak fysiske møder før vi skulle isolere os. I denne artikel kommer vi forbi nogle af fordelene og ulemperne ved online møder, og slutteligt giver vi dog nogle tips med på vejen til hvordan du kan løse nogle af de udfordringer som online mødet giver.

Skal du selv i gang med at lede et onlinemøde og vil have mere inspiration, kan du læse mere her.

Effektivitet vs. Nærhed

På et online møde har vi ikke mulighed for at smalltalke særlig meget. Vi kan ikke mærke og aflæse hinandens kropssprog på samme måde, og det er svært at skabe nærhed og relationer i mødet. Dette leder dog også til mere effektive møder og mindre spildtid hvilket fører til tid og penge sparet.

I mange tilfælde bliver den manglende smalltalk tolket som at det påvirker mødet negativt og personalet kan føle sig drænet for energi. Nogle gange har man til gengæld blot vænnet sig til ineffektive møder og dårlig mødestruktur. Derfor har mange arbejdspladser også holdt fast i onlinemøderne når det kommer til interne møder i virksomheden, for at bevare effektiviteten.

Det er dog som nævnt, ikke lige ud af landevejen at afholde et onlinemøde. Nærheden og opmærksomheden som taleren kan skabe til et fysisk møde, overføres ikke direkte til skærmen. Når dit publikum pludselig kun er til stede på mødet i skærmen foran dem, bliver de nemmere distraheret. Du skal derfor gøre dig mere fortjent til at få opmærksomheden end før. Dette er særligt vigtigt for alle der holder møder med samarbejdspartnere, og kunder, hvor det er vigtigt at kunne skabe et godt førstehåndsindtryk og at kunne skabe fundamentet for en god arbejdsrelation.

Opgrader dit online møde

Hvad skal du så gøre for at tage kontrollen over, og imponere i dine online møder? I første omgang kan du starte med at kigge på dit setup. En god forbindelse og godt udstyr kan forbedre dine vilkår markant for at få succes. Kensington tilbyder et hav af udstyr til dine online møder. Du kan finde alt fra dockingstationer, standere til computere eller ekstra skærme og udstyr der kan tages med på farten, som mus, tastaturer samt skærmfiltre til dig der arbejder offentlige steder som caféer og lignende. Et godt kamera, eller en ekstra skærm at arbejde på kan hjælpe dig markant når du skal lede et møde, have styr på præsentationen osv.

Til møder med flere forskellige interessenter anbefales det at lave en tydelig dagsorden, at udpege roller som skribent, teknikhjælper og tidsholder og andre hjælpsomme redskaber til at modarbejde manglen på fysisk tilstedeværelse. Det hjælper nemlig at aktivere mødedeltagerne, og dette gælder også når det kun er dig og kunden. Spørg ind til deltagerne og tag talepauser. På den måde føler alle sig inkluderet, de bliver aktiveret og ikke distraheret. Det medvirker alt sammen til at du skaber en dialog, frem for en monolog.

Et godt regnskabsprogram til små opstartende virksomheder

Et godt regnskabsprogram til små opstartende virksomheder

Når man har en virksomhed, er det rigtig smart at have et godt regnskabsprogram at arbejde. Det er også muligt at gøre det i et simpelt regneark, men det kommer ofte med en masse problemer, som nemt ville kunne være undgået. Få klaret regnskabet hurtigt og nemt med det helt rigtige program og det behøver ikke koste dig noget som helst!

Regnskabsføring er noget af det der kan tage en masse tid og energi, som ellers kunne blive brugt på langt federe ting. Med det helt rigtige regnskabsprogram går bogføringen let som en lej og det tager langt kortere tid. Læs mere om hvorfor du burde få dig et regnskabsprogram og hvilke fordele og ulemper der er ved nogle forskellige. Du kan også gå til https://regnskabsprogrammerne.dk/gratis-regnskabsprogram/  og læse mere.

Billy

Billy Basics er en helt gratis udgave af regnskabsprogrammet Billy. Denne version har basisfunktionerne for at kunne føre regnskab og for mindre virksomheder er det også alt hvad du behøver. Så du behøver slet ikke putte en eneste krone ned for at få dette program, det står bare og venter på dig. Du kan prøve det ud, og se om det er noget, der fungere for dig. Bogføring behøver slet ikke koste penge, klik her hvis du vil lære mere.

Billy Premium er så den fulde version af programmet. Her får du nogle flere værktøjer med på vejen, som gør det endnu nemmere at føre regnskab, og det hele går bare lidt hurtigere. Programmet koster dog også 195 kroner om måneden, i modsætning til Basics versionen, som er gratis. Det kan dog give mening at opgradere til Premium, når virksomheden har vokset sig noget større, fordi det går hurtigere med Premium. Og du behøver slet ikke bekymrer dig om at skulle skifte program, du kan bare opgradere dit abonnement.

Dinero

Dinero har ligesom Billy en gratisudgave der hedder Dinero Starter. Ligesom Billy Basics, så er der de basisfunktioner, som man kan prøve ud, og se om brugervenligheden passer til dig. Disse to programmer indeholder mange af de samme ting, og det er derfor mest en smagssag hvilket et man foretrækker.

Dinero Pro er betalingsudgaven af programmet og koster en smule mere end Billy. Her får man igen flere funktioner, der får det hele til at gå lidt nemmere. Programmet koster 197 kroner om måneden, så der er ikke den store forskel på de to. Men du kan altid afprøve gratisudgaven, find ud af hvilket program du synes fungere bedst for dig og få din bogføring til at køre på skinner.

Skal du vælge enkeltmandsvirksomhed eller et ApS som selskabsform?

Når du skal stifte dit eget selskab, er det meget relevant at tage stilling til hvad slags type selskab du gerne vil stifte. Mange står mellem at skulle vælge mellem enkeltmandsvirksomhed eller et ApS som selskabsform. Her forklarer vi forskellen, så du nemmere kan vælge.

Hvad skal jeg vælge?

Når det kommer til hvad du skal vælge, så kommer det faktisk helt an på, hvad slags virksomhed du forestiller dig at starte. Det handler også om risiko, og man hæfter ikke for de samme økonomiske forpligtelser ved et ApS, som det man gør med en enkeltmandsvirksomhed, og dette er en svært vigtig faktor, når man skal vælge mellem det ene eller det andet.

Man vælger også at starte ud sin virksomhed som enkeltmandsvirksomhed, for så at stifte et ApS senere hen, efter hvert som virksomheden udvikler sig. Man skal nemlig skyde en minimumskapital ind i et ApS, og den skal man også lige have på plads først. Og man skal helst vide, at man er motiveret og forpligtet til, at køre virksomheden videre.

Få god rådgivning

Når du skal vælge, så er det faktisk en god ide at få professionel rådgivning fra en selskabsadvokat. Det er nemlig ikke så nemt at sige, om du skal vælge det ene eller det andet, det kommer an på flere faktorer ved din særlige virksomhed, og derfor er det en god ide at få rådgivning, der er tilpasset netop dig.

En selskabsadvokat som NEMSELSKAB kan rådigve dig om hvilken type selskab du bør stifte, og hvordan du skal gå frem for at gøre det. På den måde, kan du nemlig undg en hel del juridiske faldgruber, når du skal stifte dit eget selskab.

Hvad er et ApS?

De fleste ved hvad en enkeltmandsvirksomhed er, men hvad er egentlig et ApS? Faktisk, så er hvad er et ApS, et meget ofte stillet spørgsmål. Et ApS er et anpartsselskab, eller et kapitalselskab. Det er faktisk en af de mest populære former for selskab i Danmark, og det er der en god grund til. Det er nemlig blandt andet fordi, der er begrænset hæftelse ved et ApS, som betyder at ejerne ikke hæfter personligt for eventuel gæld i selskabet, udover det oprindelige indskud.

Der skal udarbejdes nogle helt særlige dokumenter, hvis man vil stifte et ApS, og derfor er det en god ide at alliere sig med en dygtig selskabsadvokat, der kan hjælpe med at gøre dette på en juridisk korrekt måde. Du slipper samtidigt også for alt det kedelige papirarbejde.

Hvordan lukker jeg min virksomhed?

Når man starter en virksomhed, er det en god ide at sætte sig ind i, hvordan den kan lukkes. Der er flere måder at lukke sin virksomhed på, og hvilken en du ska vælge, afhænger af en række faktorer. Der findes også måder at få lukket sin virksomhed på, som man ikke selv vælger. Her kan du læse mere om, hvordan man lukker sin virksomhed.

Hvorfor lukke virksomhed?

Der findes flere årsager til, at man bliver nødt til at lukke sin virksomhed, eller at man har lyst til det. Det er ikke altid man bliver tvunget til at lukke virksomheden, selv om det kan virke sådan, når man læser om tvangslukning i aviserne, men man kan også selv vælge det.

Hvilken måde man får lukket eller vælger at lukke sin virksomhed på, afhænger først og fremmest af to ting. Om din virksomhed er det man kalder solvent eller insolvent. Hvis din virksomhed er solvent, kan virksomheden løbende overholde sine økonomiske forpligtelser, og værdien af selskabet overstiger gæld. En insolvent virksomhed er det stik modsatte, og hvilken kategori din virksomhed falder i, afgør i stor grad, hvordan den skal lukkes.

Luk insolvent virksomhed

En insolvent virksomhed kan lukkes på to måder. Den ene er gennem det man kalder en konkursbegæring. Denne kan fremsættes af en kreditor, der ikke får betalt, eller den kan faktisk også fremsættes af selskabet selv. Det sidste kaldes for en egenbegæring. Når selskabet er konkurs, bliver formuen inddraget og fordelt på kreditorerne. Det er ikke billigt at gå konkurs, og man mister kontrol over eget selskab. Dette er derfor ikke en ønskelig måde, at lukke sin virksomhed på, men den kan blive nødvendig.

Alle de forskellige måder at lukke virksomhed på, burde bistås af en dygtig advokat. På den måde får man sikret at der ikke er nogle juridiske faldgruber og man får den rådgivning og hjælp man har brug for i en potentielt svær situation.

Den anden måde at lukke en insolvent virksomhed på, er gennem tvangsopløsning. Dette er noget der besluttes af erhversstyrelsen.

Lukning af solvent virksomhed

Lukning af virksomhed der er solvent, foregår lidt anderledes. Det kan for eksempel ske ved det der hedder opløsning ved betalingserklæring. Dette er den decideret billigste måde at lukke sin virksomhed på, men den kræver at man har et fuldstændigt overblik over virksomhedens forpligtelser, da disse skal være indfriet inden man opløser ved betalingserklæring. Hvis der skulle dukke op noget efterfølgende, hæfter man som ejer for det personligt.

Man kan også lukke sin virksomhed gennem frivillig likvidation, dette er dog en proces der kan tage op mod 6mnd. Det er alligevel, den mest populære måde at lukke en solvent virksomhed på.

Gør din hjemmeside og dig selv en tjeneste

Har du en dansk hjemmeside? Burde du så ikke gøre det klart for dine kunder, hvor din hjemmeside kommer fra? Det vil både være en fordel for din virksomhed og dine kunder.

Det giver din hjemmeside et kvalitetsstempel, som ikke alle kan byste sig af. Det er noget kunderne kan lide.

Og når du så er i gang med at forbedre din hverdag, hvorfor så ikke skabe noget liv i din have også? Der er sikkert rigelig mulighed for forbedringer og justeringer derude.

Hvis du ikke allerede har et, så få dig et æbletræ. Hvis har, så få dig et nyt.

Der klare fordele ved en dansk hjemmeside

Fordelene ved at gøre dine kunder bevidste om, at de er på en dansk hjemmeside, er af mange. Det er et kvalitetsstempel. Det siger til kunden, at hjemmesiden er godkendt på det danske marked. Det betyder noget herhjemme, men det betyder også noget i udlandet.

Dine kunder ved, at du overholder lovgivning på området. De ved, at de kan stole på hjemmesiden og ikke bliver snydt. De bliver trygge ved at benytte siden, og derfor trygge ved at anbefale den. Altså får du en god omtale.

Der er visse ting, du skal overholde, f.eks. skal du oplyse en kontaktformular, e-mail eller telefonnummer. Igen giver det hjemmesiden kvalitet, men det kan også være en hjælp til at benytte en formalia, der giver mening for en seriøs hjemmeside.

Fortsæt den sunde linje

Nu hvor hjemmesiden spiller. Hvad så med at få din sundhed op at køre på samme plan.

Du ved, det er sundt med frugt – men ikke nok med det. Et æbletræ hjælper dig med at komme i haven, få noget frisk luft og komme væk fra skrivebordet. Der er noget, der skal passes og plejes. Det giver et formål i haven, der er meget sundt.

Samtidig giver træet en god forståelse for den natur, vi nu engang er af. Det er sundt for helbredet både psykisk og fysisk at plante et træ. At se træet vokse og ændre sig, giver en god forståelse for naturen og livet.

Find dig et æbletræ – der er rigelig at vælge imellem. Selvfølgelig passer nogle træer bedst til din have, men stort set alle æbletræer på finder på hjemmesiden, kan du plante i haven. Gør noget ved det, og plant et æbletræ.

Liv på hjemmesiden og i haven

Sådan kan du slå to fluer med et smæk og få en rigtig god dag. Det spiller på hjemmesiden og i haven. Kunderne bliver trygge ved din hjemmesides nye kvalitetsstempel. Du bliver tryg og godt tilpas derhjemme med et æbletræ i haven, der giver dig masser af liv og energi.

Hvad venter du på? Der ikke nogen anden, der gør det for dig. Så få en danskCVR-ordning på din hjemmeside – det vil du sent fortryde. Og få liv i haven med et stort og flot æbletræ.

Det er ikke hver dag CVR og æbletræer bliver kombineret. I dag bliver de. I dag kan du få det bedste fra to verdener. Slå til nu.

Tre måder du optimerer din danske webshop på

Hvis du ejer en dansk webshop, så er der altid måder, hvorpå du kan optimere din egen hjemmeside. Her kommer vi til at snakke om blot tre af de mange muligheder du har; fordelene ved at få dansk CVR, vigtigheden af et godt layout og hvordan du optimalt udvider dit sortiment af varer.

Læs med hvis du godt kunne bruge nogle hurtige fif til, hvordan du skaber en endnu bedre dansk forretning på nettet.

Fordelen ved et dansk CVR

Vi kan ikke snakke om hvordan du optimerer din dansk webshop uden vi også snakker om, hvor vigtigt og betydningsfuldt det er, at du bruger et dansk CVR.

Med et dansk CVR sender du et tydeligt signal til dine kunder, at din webshop netop er dansk. På den måde kan dine kunder helt automatisk se, om din virksomhed lever op til kravene indenfor den danske lovgivning. Du sender samtidig et signal om, at dine varer er af god kvalitet, fordi det netop ofte er dette, Danmark er kendt for.

På den måde kan et dansk cvr – samt et mærkat på webshoppen der viser dette – være med til at opbygge dit rygte som webshop og vise dig frem som en pålidelig dansk webshop.

Et godt layout er vigtig for brugerfornemmelsen

Vi ved alle sammen hvor dybt frustrerende det kan være at komme ind på en hjemmeside eller webshop, som forekommer rodet og svær at navigere. I dag befinder de fleste danskere sig ofte og i lang tid ad gangen på nettet. Det betyder også, at vi har helt bestemte krav til, hvordan en webshop og hjemmeside skal se ud.

Det er derfor rigtig vigtigt, at du har opmærksomhed på dette på din egen webshop. Prøv at kigge på den med en kundes blik. Er tingene nemme at finde? Er farverne på webshoppen pæne og imødekommende? Er det nemt at få købt det man har brug for?

Hvis du på noget tidspunkt bliver frustreret, når du bruger din egen webshop, så ved du at der er noget der skal ændres. Det skal være legende let at kunne finde rundt på en webshop og navigere fra det ene sted til det andet. Ellers kan du være sikker på, at kunderne snart fordufter igen.

Udvid dit sortiment

En måde du kan forbedre din egen webshop på, er ved at begynde at udvide dit sortiment – det vil sige de ting du sælger ud af. Selvfølgelig er det godt at have en bestemt niche man holder sig til og det er ikke godt at begynde at sælge i øst og i vest.

Men hvis du for eksempel sælger kattelegetøj, så kan det være en god ide også at sælge hundelegetøj. Eller hvad med at sælge strikkeudstyr, når du i forvejen sælger hobby-materialer?

Det er mange måder man kan udvide sit sortiment på, samtidig med at man stadig beholder sin niche. Alt hvad det kræver er lidt fantasi og at sætte sig ind i, hvad kunderne kunne være interesserede i også at få fat i, når de køber af de varer du allerede har på din webshop.

Opret ApS – billig stiftelse af selsskab eller gør-det-selv.

Mange går sikkert med en drøm om at stifte eget firma og når du endelig har taget skridtet om at gøre det, står du nu i et nyt dilemma, hvordan? Før i tiden ville du nemt kunne have gjort det selv ved stiftelse af et IvS, men dette er ikke længere muligt. Din bedste mulighed er derfor gået fra at stifte et IvS til ApS. Før i tiden skulle du ligge 50.000 kr. i indskud, men dette er nu nedsat til 40.000 kr, hvilket gør det billigere for dig.

Hvorfor vælge stiftelse af et ApS?

Siden at du ikke længere har mulighed for stiftelse af et IvS vil det billigste og bedste alternativ i de fleste tilfælde være at stifte et ApS. Medmindre du ønsker at blive børsnoteret er det tæt på ingen grunde til at stifte et A/S kontra ApS. Ved stiftelse af ApS vil du blive mødt med den mindst komplicerede virksomhedsstruktur og ende med at kunne placere dine penge på din kerneforretning istedet for unødvendige revisor omkostninger. Som nyopstartet er dette præcist hvad du ønsker som nyudklækket iværksætter.

Få hjælp til at opret ApS.

Mens at det er muligt at oprette et ApS, også kaldet Anpartsselskab, selv, anbefales det man får hjælp fra en advokat. På denne måde er du sikker på at få den rette juridiske rådgivning samt at være sikker på at alt er gjort korrekt overfor myndighederne. Når du skal oprette et ApS har du brug for at udarbejde forskellige dokumenter som skal opstilles efter strikse krav som er fastsat af myndighederne. Ved at få hjælp fra en advokat til at opret ApS vil du kunne sætte denne process på autopilot. De klarer alle dokumenter fra stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog samt registrerer dig korrekt inde hos Erhvervsstyrelsen.

Hvad skal jeg bruge til at stifte et ApS

For at opret et ApS skal du ind på Virk.dk og registrere det hos Erhvervsstyrelsen. Når du har færdiggjort din registrering vil du blive givet et CVR-nummer som du vil være et unikt ID for netop din virksomhed.

Det lyder let, men for at komme helskindet igennem denne process skal der oprette forskellige dokumenter.

Følgende dokumenter skal laves for at oprette et ApS:

Stiftelsesdokumentet: kan man se som beviset for at du som ejer ønsker at oprette virksomheden. Det indeholder forskellige oplysninger omkring ejeren/erne af selskabet, selskabsformen for virksomheden, i dette tilfælde ApS, samt hvilket indskud du skyder i virksomheden. Bemærk her at de 40.000 kr blot er et minimum og før i tiden var dette en sats på 150.000 kr. Derfor kan du sagtens hæve dit indskud i hvad end du føler for.

Vedtægter: Indeholder andre hovedinformation omkring selskabet. Dette er bla. selskabets navn, formål, anparter og regnskabsår m.m. Det er også i dette dokument hvor der vil blive afsat regler for hvordan generalforsamlingerne skal afholdes. Dette er blot et udkast til regler, men man vil kunne tilføje flere underpunkter ved udarbejdelse af dokumentet.

De bedste ideer til sommerferie med social distancering

I Danmark ser vi frem til en anderledes sommersæson i år. Samtlige begivenheder der plejer at præge sommerferien, er enten aflyst eller udskudt. Det blev blandt andet et midlertidigt farvel til landets festivaler, sportsbegivenheder og foreningslivet.

I stedet står mange overfor en sommersæson, med social distancering – og hvad skal man så foretage sig? Det giver vi to konkrete bud på, lige her.

Den oplagte – gå i haven

At opretholde en afstand til mennesker kan være svært. Især hvis man bor mange sammen, eller går tæt op af hinanden. Derfor har alle dem med en have, en gylden mulighed for at kunne distancere sig, ved at gå i haven. Uanset om man har en lille have, eller har flere tønder land at gøre godt med, er det altid en befrielse for de fleste. Hvis man er kommet bagud med have projekter, som en ny terrasse eller opsætning af et drivhus, kan man roligt prioritere disse ting i en tid, hvor man ikke går glip af noget. Særligt er projekter der tager noget tid, en rigtig god ide. Hvis man f.eks gror grøntsager til eget forbrug, vil man skulle bruge noget tid over en længere periode til at passe og pleje ens planter. Dette er samtidigt et rigtigt hyggeligt projekt, hvor man kan følge udviklingen af ens egne planter over tid. Til sidst, får man fornøjelsen af at spise noget man selv har dyrket.

Uanset hvad man vælger, er blot følelsen af barre teer i græsset, en befrielse for alle.

Indendørs projekter – optimer forholdene i huset

Udover udendørs projekter, bør man lave en liste over de ting man mangler inde i huset. Sommeren i Danmark er kort, og derfor ved alle at man skal indfri sig med at være indendørs det meste af året.

Listen kan bestå af alt fra at male værelser, gøre hovedrent til at opsætte lamper. Sidstnævnte er en rigtig god ide, da en belysning generelt gør til én gladere og mere positiv. Sidder man meget af tiden i en mørk stue eller et mørkt kontor, tager det hurtigt på humøret. At opsætte belysning som lamper, LED’er eller spots i de værelser der ikke har naturlig belysning, kan derfor være en rigtig god ide. Man vil opleve at vinteren bliver nemmere at overkomme, og chancen for en vinterdepression bliver mindsket betydeligt.

Sådan sparer du tusindvis af kroner på elregningen

De fleste mennesker med eget hus, eller lejlighed kender til at modtage en elregning. Ofte kan man være falde ned af stolen, når man gennemgår ens forbrug og sammenligner det med året før. Det er helt naturligt at elregningen blot bliver større og større, da vores elektroniske enheder i huset kun er blevet flere. Hvor man før i tiden måske blot havde et tv, er der i dag placeret en fladskærm i mange af husets rum. Det samme gælder konsoller, pc’er og vores mobile enheder som smarthpones, tablets, e-readers og mange andre.

3 konkrete tips til en billigere elregning.

Det estimeres at den største udgift på elregningen, går til underholdning. Dette inkluderer computere, hi-fi, konsoller og meget andet. Alle ved nok at man bør sørge for at lukke ned for disse enheder når de ikke er i brug. Men her er mere man kan gøre. Mange enheder bruger nemlig stadig nemlig stadig, hvis kablet er sat i – også selvom dit tv, PlayStation eller andet står på standby. Vores tip er at trække stikket ud, især, hvis du ikke bruger el artiklen særligt ofte.

En anden effektiv løsning er at energioptimere huset. En energioptimering kan bestå af mange ting, og det er en god mulighed for at bruge håndværkerfradraget. Ved at udnytte håndværkerfradraget, sørger man ikke blot for at sparre penge lige nu og her – men også i fremtiden, ved en energioptimering. Man bør kigge på ting som udskiftning til energirigtige vinduer, opsætning af el-sparepumpe, efterisolering eller udskiftning af den primære varmekilde. Hvilken løsning der passer bedst, er op til den enkelte og den nuværende stand af huset.

Den næststørste post på en elregning består af køle og fryseapparater. Denne kan der være mange penge at sparre på over tid. Ved at vælge et energirigtigt køleskab og/eller fryser, kan man sparre mange penge årligt. Derfor bør man ikke blot tænke over, hvad udgiften er lige nu og her til et nyt køleskab – men i stedet beregne prisen for hele køleskabets forventede levetid.

Er links vigtige ift. synlighed i søgemaskiner?

Hvis du arbejder med markedsføring, har du nok hørt om SEO og har kendskab til, at det er noget, der er vigtigt for at klare sig godt. Men har du styr på alle de ting, der hører ind under SEO? Hertil er der nemlig noget, der hedder linkbuilding, og det er noget, som ikke alle har kendskab til. Giv din markedsføring den bedste chance ved at sørge for, at du ikke er en af dem.

Gør din side mere attraktiv

Ved at sørge for, at der er flere sider, der linker til din hjemmeside, kan du gøre din hjemmeside mere attraktiv for søgemaskinerne. Linksne virker nemlig som ”stemmer”, der hjælper din hjemmeside med at se mere ”populær” og relevant ud. Det gør, at søgemaskinerne vil prioritere din hjemmeside blandt søgeresultaterne, og din hjemmeside vil derfor blive placeret højere oppe og dermed få flere besøgende.

Placeringen blandt søgeresultaterne har en stor effekt på, hvor mange, der klikker på din side. Der er langt større sandsynlighed for, at folk klikker på din side, hvis den ligger i toppen af resultaterne, end hvis den ligger i bunden, og især end hvis den ligger på side nummer to. Det kan altså godt betale sig at bruge linkbuilding i din markedsføring og sætte dig godt ind i, hvordan det virker. Læs meget mere om linkbuilding og links her.

Mange steder at tage fat

Linkbuilding er enormt effektivt, men der er desuden masser af andre steder, hvor man kan tage fat, når det kommer til at gøre ens side mere attraktivt blandt søgeresultaterne. Det kan for eksempel være i form af de tekster, der står på dine hjemmeside, hvor valget af ord kan gøre rigtig meget i forhold til, hvor relevant, din side kommer til at blive betragtet som værende.

Når du  laver markedsføring til din hjemmeside, bør du altså inkludere masser af forskellige tiltag, og linkbuilding bør være en af dem.