Sådan sparer du tusindvis af kroner på elregningen

De fleste mennesker med eget hus, eller lejlighed kender til at modtage en elregning. Ofte kan man være falde ned af stolen, når man gennemgår ens forbrug og sammenligner det med året før. Det er helt naturligt at elregningen blot bliver større og større, da vores elektroniske enheder i huset kun er blevet flere. Hvor man før i tiden måske blot havde et tv, er der i dag placeret en fladskærm i mange af husets rum. Det samme gælder konsoller, pc’er og vores mobile enheder som smarthpones, tablets, e-readers og mange andre.

3 konkrete tips til en billigere elregning.

Det estimeres at den største udgift på elregningen, går til underholdning. Dette inkluderer computere, hi-fi, konsoller og meget andet. Alle ved nok at man bør sørge for at lukke ned for disse enheder når de ikke er i brug. Men her er mere man kan gøre. Mange enheder bruger nemlig stadig nemlig stadig, hvis kablet er sat i – også selvom dit tv, PlayStation eller andet står på standby. Vores tip er at trække stikket ud, især, hvis du ikke bruger el artiklen særligt ofte.

En anden effektiv løsning er at energioptimere huset. En energioptimering kan bestå af mange ting, og det er en god mulighed for at bruge håndværkerfradraget. Ved at udnytte håndværkerfradraget, sørger man ikke blot for at sparre penge lige nu og her – men også i fremtiden, ved en energioptimering. Man bør kigge på ting som udskiftning til energirigtige vinduer, opsætning af el-sparepumpe, efterisolering eller udskiftning af den primære varmekilde. Hvilken løsning der passer bedst, er op til den enkelte og den nuværende stand af huset.

Den næststørste post på en elregning består af køle og fryseapparater. Denne kan der være mange penge at sparre på over tid. Ved at vælge et energirigtigt køleskab og/eller fryser, kan man sparre mange penge årligt. Derfor bør man ikke blot tænke over, hvad udgiften er lige nu og her til et nyt køleskab – men i stedet beregne prisen for hele køleskabets forventede levetid.

Klik for at anmelde guiden
[i Alt: 1 Gennemsnit: 5]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *