Når du skal stifte dit eget selskab, er det meget relevant at tage stilling til hvad slags type selskab du gerne vil stifte. Mange står mellem at skulle vælge mellem enkeltmandsvirksomhed eller et ApS som selskabsform. Her forklarer vi forskellen, så du nemmere kan vælge.

Hvad skal jeg vælge?

Når det kommer til hvad du skal vælge, så kommer det faktisk helt an på, hvad slags virksomhed du forestiller dig at starte. Det handler også om risiko, og man hæfter ikke for de samme økonomiske forpligtelser ved et ApS, som det man gør med en enkeltmandsvirksomhed, og dette er en svært vigtig faktor, når man skal vælge mellem det ene eller det andet.

Man vælger også at starte ud sin virksomhed som enkeltmandsvirksomhed, for så at stifte et ApS senere hen, efter hvert som virksomheden udvikler sig. Man skal nemlig skyde en minimumskapital ind i et ApS, og den skal man også lige have på plads først. Og man skal helst vide, at man er motiveret og forpligtet til, at køre virksomheden videre.

Få god rådgivning

Når du skal vælge, så er det faktisk en god ide at få professionel rådgivning fra en selskabsadvokat. Det er nemlig ikke så nemt at sige, om du skal vælge det ene eller det andet, det kommer an på flere faktorer ved din særlige virksomhed, og derfor er det en god ide at få rådgivning, der er tilpasset netop dig.

En selskabsadvokat som NEMSELSKAB kan rådigve dig om hvilken type selskab du bør stifte, og hvordan du skal gå frem for at gøre det. På den måde, kan du nemlig undg en hel del juridiske faldgruber, når du skal stifte dit eget selskab.

Hvad er et ApS?

De fleste ved hvad en enkeltmandsvirksomhed er, men hvad er egentlig et ApS? Faktisk, så er hvad er et ApS, et meget ofte stillet spørgsmål. Et ApS er et anpartsselskab, eller et kapitalselskab. Det er faktisk en af de mest populære former for selskab i Danmark, og det er der en god grund til. Det er nemlig blandt andet fordi, der er begrænset hæftelse ved et ApS, som betyder at ejerne ikke hæfter personligt for eventuel gæld i selskabet, udover det oprindelige indskud.

Der skal udarbejdes nogle helt særlige dokumenter, hvis man vil stifte et ApS, og derfor er det en god ide at alliere sig med en dygtig selskabsadvokat, der kan hjælpe med at gøre dette på en juridisk korrekt måde. Du slipper samtidigt også for alt det kedelige papirarbejde.

Klik for at anmelde guiden
[i Alt: 0 Gennemsnit: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.